PolKomment

Botka Lászlónak máris vége van?

2017. február 07. - Pol Komment

„Botka László tervei – a helyi népszerűség mérése közvélemény-kutatások alapján, a civilekkel való mennyiségi kapcsolattartás mint kiválasztási mód – nem tűnnek életszerűnek”

Böcskei Balázzsal készített interjút a Magyar Nemzet, melyből pár dolgot érdemesnek tartottam kiemelni.

1) Közös lista legyen vagy “csak” koordinált jelölt állítás? Erre a következő választ adja Böcskei:

A pártok nagy része mellett az elemzők is úgy vélik, nem bizonyított, hogy a közös lista többet hozna, mint ha külön gyűjtik a szavazókat a pártok. Botka László eddigi ötletei ráadásul nem kezelik a 2014-es hibákat. Ilyen a nem tudni, milyen módon összeálló közös lista, de Gyurcsány Ferenc személye is.

2) Majd így folytatja:

Az MSZP és a DK tudja, hogy közös lista esetén a Párbeszédet és az Együttet – amelyek kritikusaik is – bent tartják a politikai térben.

A rezsimváltás érdekük, ez nem feltétlenül.

Közben a Magyarul Balóval című műsorban Juhász Péter, az Együtt frissen megválasztott elnöke megerősítette, hogy továbbra is a külön (sic!) indulásban és a koordinált jelöltállításban érdekeltek. Ugyanakkor az kérdéses, hogy így hány jelölt lesz egy választókörzetben. Fidesz, Jobbik, LMP, megegyezéses bal oldali jelölt? Be lehet vonni az LMP-t is vagy ragaszkodnak az önnálló jelöltjeikhez? Háttéralkú a Jobbikkal?


Frissítés 2016-02-08: Tovább bonyolítja a helyzetet, hogy a Momentum Mozgalom is párttá szerveződik, jelentette be a mai napon Orosz Anna az ATV reggeli műsorában.

süti beállítások módosítása