PolKomment

Polgári társadalom vagy Kádár-rendszer

2017. április 18. - Pol Komment

Körömi Attila, egykori fideszes politikus ír akkori pártja 2004-es pálfordulásáról. Körömi a 2004. április 5-én tartott frakcióülés titkait tárja elénk, melyen részt vett többek között Habony Árpád is. Körömi Attila jegyzetéből csak egy, véleményem szerint meglehetősen szomorú mondatot emelnék ki:

Összességében megállapítható, hogy a Kádár-rendszer győzött, megnyerte a rendszerváltoztatást.

Sajnos post-kádári soft-kádárizmusban (egy újabb fura fogalom a rendszer leírására, de ez legalább az enyém!) élünk. Remélem ez csak egy rendszer lecsengése, annak utórezgései.


 

További kommentár a fent említett időszakról az 1000 A Mi Hazánk blogon.

A 2010 utáni Orbán országgal-világgal tudatta, hogy lemondott a polgári Magyarország víziójáról, amivel elárulta a jobboldalt. Egy plebejus-nacionalista program mentén összeillesztette (kisebb részt) a baloldalnak, (nagyobb részt) a jobboldalnak a nyugati civilizáció értékrendjére kevésbé érzékeny rétegeit, az antikommunista propagandával megtévesztette a nemzeti oldal magasabb státusú szavazóit, akik jó időre elfeledkeztek arról, hogy a leghathatósabb antikommunizmus az érdemelvű piacgazdaság, a közösségek miriádjára épülő versenyképes nemzet és a gonddal ápolt nemzeti kultúra ötvözetéből jön létre.

süti beállítások módosítása